Renate

Senior Belastingadviseur / Estate Planner

0318 - 23 00 09

LinkedIn

Over

Sinds 2000 ben ik werkzaam in de fiscale advieswereld, nadat ik in Tilburg de opleiding fiscale economie had afgerond. Begonnen bij een ‘Big4’-kantoor, waar werkte voor de grotere MKB bedrijven en multinationals met in-house fiscalisten en financieel medewerkers. Daar heb ik ontdekt dat ik het liefst adviseer aan de persoon die ’s nachts wakker ligt van een beslissing in plaats van aan de financieel medewerker die aan het eind van de werkdag zijn laptop dichtklapt en thuis zijn werk vergeten is. Toen heb ik de overstap gemaakt naar een regionaal accountants- en belastingadvieskantoor, alwaar ik bijna alleen nog maar met de ondernemer aan tafel zat.

Door nascholing en cursussen heb ik mij verder verdiept in de estate planning, dga-pensioenproblematiek en financiële planning. Het privé verhaal van de ondernemer heeft daarin een heel belangrijke plaats. Regelmatig voer ik ook gesprekken met de ondernemer én de partner. Dat geeft een hele mooie dynamiek in het gesprek. In het kantoor waar ik destijds werkzaam was, kon iedereen voor elke cliënt ingezet worden, maar had iedereen een ander aandachtspunt in de fiscaliteit. Vanaf dat moment ben ik altijd een generalist met een specialisme geweest.

In 2021 ben ik overgestapt naar Stomphorst Fiscaal Raadgevers. Ik had Giel eens ontmoet toen hij nog met zijn studie bezig was. Toen had hij het al over de Natuurschoonwet, waar veel landgoederen onder vallen. Ik vind het mooi dat hij die passie heeft weten uit te bouwen tot het kantoor wat er nu staat. De Natuurschoonwet heeft heel veel raakvlakken in de estate planning, maar is wel een zodanige niche dat het niet tot de standaard bagage van een doorsnee estate planner behoort. Inmiddels heb ik mij deze materie eigen gemaakt en kijk ik er naar uit om u samen met Giel en de andere collega’s te adviseren en op die manier bij te dragen in de instandhouding van de landgoederen en familievermogens in Nederland.

Mijn vrije tijd breng ik graag met mijn man en twee zonen door. Wij houden van spelletjes doen,  wandelen en afspreken met familie en vrienden. Daarnaast speel ik fagot in het Regionaal Concertorkest Wilskracht uit Amersfoort.