De Natuurschoonwet 1928 kan grote fiscale voordelen opleveren voor eigenaren van natuurschoon. De overheid biedt met deze wet een aantal fiscale faciliteiten aan om het particuliere grondbezit te stimuleren. Hierbij kunt u denken aan vrijstellingen in de schenk- en erfbelasting, overdrachtsbelasting, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en een lagere WOZ waarde voor de opstallen op het landgoed.

De Natuurschoonwet 1928 is voor veel fiscalisten een onbekend terrein, voor ons echter niet. Wij adviseren onze cliënten dagelijks over de toepassingen van deze wet in concrete situaties. U kunt met alle vragen over uw (nog te rangschikken) landgoed bij ons terecht. Wij kunnen u exact aangeven wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast verzorgen wij de procedure rond het rangschikken van uw landgoed

Daarnaast denken wij met u mee over thema’s als bedrijfsopvolging, vermogensoverdracht naar de volgende generatie en eventuele bezwaar- en beroepsprocedures. Hierbij houden wij uiteraard de bestuurbaarheid en de exploitatiemogelijkheden voor de huidige en volgende generaties in het oog.

Lees meer over

NSW Specialist

nswspecialist.nl is een website speciaal ingericht door de Natuurschoonwet-specialisten van Stomphorst Fiscaal Raadgevers.